IZVJEŠĆE O PROVEDENOM GRAĐANSKOM PRAĆENJU NA PLATFORMI MONITHON.EU

 

Kako 2017. godine, kada je projekt planiran, aplikacije na mobilnim telefonima nisu bile toliko dostupne predlažemo da se umjesto planiranog iznajmljivanja skupocjenih tableta kreira aplikacija koja bi bila dostupna svim korisnicima i informirala ih o Parku Maksimir

 

AKTIVNOSTI GRAĐANSKOG PRAĆENJA ODABRANOG PROJEKTA

Početkom provedbe zadataka Lekcije 3 započeli smo terensko praćenje i krenuli s prikupljanjem primarnih podataka. Dogovorili smo intervjue s osobama koje su zadužene za provedbu projekta. Prvi intervju dogovorili smo sa gđom Biljanom Janev Hutinec, voditeljicom istraživanja i razvoja Javne ustanove Maksimir. Ona nas je uputila u detalje projekta te pojasnila svrhu samoga projekta. Intervjuirali smo i g. Juricu Ambrožića, zamjenika pročelnika pri Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo koji je ujedno i voditelj projekta. On nas je proveo gradilištem, uputio u trenutno stanje provedbe projekta, planirane rokove, ali i probleme na koje su naišli tijekom provedbe projekta. Istražili smo i ostale partnere na projektu te odabrali intervjuirati gđu Ivu Šoštarić iz Udruge BIOM. Saznali smo koja je njihova uloga u samom projektu. Upoznali smo se sa brojnim edukativnim sadržajima koji će se provoditi u Parku. Među prvima smo saznali kako će Park izgledati nakon završetka projekta na ponos svih Zagrepčana i posjetitelja Parka.

Pošto je cilj našeg tima EKO2 istražiti kako privući što veći broj posjetitelja u Park Maksimir proveli smo anketu koju smo podijelili putem naših društvenih mreža. Prikupili smo vrijedne podatke o preferencijama posjetitelja koje smo ustupili Javnoj ustanovi Maksimir. Dogovorili smo i daljnju suradnju sa Udrugom BIOM u idućoj školskoj godini kroz provedbu njihovih edukativnih sadržaja namijenjenih srednjoškolcima.

Veselimo se daljnjoj suradnji!

 

VIDEOZAPIS PROVOĐENJA AKTIVNOSTI GRAĐANSKOG PRAĆENJA I POSTAVLJENA PITANJA

 

U kojoj su fazi planirani radovi i hoće li biti završeni u planiranom roku?
Prilično smo zadovoljni dosadašnjim radovima na projektu, ali ima još elemenata za napraviti/izgraditi. Interpretacijski centar zaštićene faune je u izgradnji, uskoro krećemo s ispuštanjem vode iz jezera 1 i 2 te  pročišćavanjem dna. Nakon toga kreće obnova “čipkastog mosta” i slapišta. Tijekom izvođenja radova naišli smo na probleme na objektima koji su nastali uslijed potresa te probleme vezane uz izvođače i provođenje epidemioloških mjera. Zato o rokovima ne možemo puno govoriti, ali nadamo se najboljem i završetku radova u planiranom roku.