Kako postići jednako(st) za sve?

 

ASOC ZID

 

 

PREDSTAVLJAČKA STRATEGIJA

 

 

Projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu„ kao neke od ciljeva navodi poboljšanje zdravstvenih usluga i infrastruktura, to je jedan od razloga zbog kojeg smo odabrali projekt. Svaki čovjek je jedinstven zbog svojih dodataka i nedostataka te je svatko poseban na svoj način. Smatramo da svaki čovjek treba biti jednak pred zdravstvom i zdravstvenim ustanovama. Proveli smo anketu na koju su odgovarali naši sugrađani (koji imaju neki oblik invaliditeta), većina ih je odgovorila da im je već pružena sva socijalna i zdravstvena pomoć, što nam govori da se već sada vide rezultati projekta koji smo izabrali. Cilj našeg istraživanja bio je skupiti podatke o izabranom projektu. Naučili smo kako možemo pomoći jer naposljetku svi bi trebali pripomoći zajednici i potrebitima u njoj.
U ovom projektu istraživali smo brojne sastavnice provedbe zaduženog projekta „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” te analizirali njegove podatke. Istražili smo položaj osoba s invaliditetom na području BPŽ, u koje se uključuju podteme: Opći sociodemografski podaci, vrste oštećenja i izvješće o osobama sa invaliditetom u BPŽ. Otkrili dosta novih činjenica o osobama sa invaliditetom i o njihovim poteškoćama, ponajviše upravo intervjuirajući ih te pomoću ankete za OSI u Google obrascu. Iz toga smo saznali kako još uvijek ima stvari koje se trebaju u gradu poboljšati za pristup OSI. Provodili smo aktivnosti građanskog praćenja tako što smo otišli u grad intervjuirati ljude o našemu projektu. Većina ih nije znala da se projekt odvija, no su svi primijetili da se bolnica nadograđuje.
Kao nastavak nadziranja projekta predložili bismo i dalje provođenje javih događaja, preko kojih se i najbolje može upoznati sa situacijom. Isto tako bi humanitarne utrke ili nešto slično bile korisne, jer bi se prikupljao novac za potrebe osoba s invaliditetom. Što se tiče internetskog nadziranja projekta napravili bismo svoju web stranicu na koju bismo objavljivali potrebne informacije. Tu bi se nalazili različiti kvizovi, ankete i slično. Svakako bismo se trebali dalje aktivirati i nastaviti pratiti provođenje aktivnosti za boljitak osoba s invaliditetom u našoj županiji i nakon završetka provedbe promatranog projekta jer smatramo da je ovo vrlo bitna tema o kojoj se ne priča previše. Mi mladi možemo pridonijeti i pomoći u širenju svijesti za osobe s invaliditetom.

 

ZAVRŠNI KREATIVNI RAD

VIDEO

 

 

ZAVRŠNI DOGAĐAJ PREDSTAVLJANJA ISTRAŽIVANJA
Javni događaj predstavljanja provedenih aktivnosti projekta „Jednako za sve“
28.6.2021. organizirali smo javni događaj predstavljanja našeg projekta „Jednako za sve“. Na početku su pozdravne riječi održali naši uvaženi gosti: Lidija Grčić, Ravnateljica DZ SB i Ante Ćurković iz Centra za razvoj BPŽ. Zatim su mentorica projekta Marina Cvijić i predstavnici učenika podijelili svoje dojmove, a na kraju je Europe Direct proveo zabavan kviz o poznavanju kohezijske politike EU.