Nova nada staroga grada!

Članovi tima Ekonomska garda na sastanku

 

ASOC ZID

 

PREDSTAVLJAČKA STRATEGIJA

 

U suradnji s Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije odabrali smo projekt Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine. Novi muzej sadržavati će 9 muzejskih jedinica: demografija, školstvo, jezik i glazba, ples i glazbeni sastavi, zanati, međimurski mitovi i legende, zatvorenici, progoni vještica i obrambeni sustav. Projektom se stvara kulturno – turistički proizvod u obliku nematerijalne baštine Međimurja.

Glavni investitor projekta je Međimurska županija, a partneri su Muzej Međimurja Čakovec, Turistička zajednica Međimurske županije i u ulozi voditelja projekta je REDEA. Ciljevi projekta su: obnova Starog grada, izgradnja replike barokne zgrade te mnogi drugi, ali najbitnija je promocija kulturnog turizma te međimurske kulture.

U prvoj fazi nakon planiranja istraživanje odabrali smo ime, slogan i logotip našeg tima. Kao što je Zrinska garda simbol grada Čakovca tako je i naš prepoznatljiv naziv tima Ekonomska garda.

U drugoj fazi istraživali smo zašto Međimurci još čekaju na otvorenje Muzeja te na tu temu napisali članak podatkovnog novinarstva. Odgovor na pitanje dobili smo iz REDEA da je „krivac“ za neotvaranje muzeja COVID 19 i produžetak radova zbog statičnih problema same građevine. Proveli smo i anketu učenika naše škole i kvizom obilježili Dan Europe.

U trećoj fazi intervjuirali smo korisnike i investitore projekta i anketirali žitelje Međimurja.

U četvrtoj fazi predstaviti provedeno istraživanje javnim predstavljanjem projekta u našoj školi i snimili kreativni završni rad u obliku video zapisa.

Tijekom realizacije 3. faze projekta, nakon intervjua s ravnateljicom Muzeja nematerijalne baštine dobili smo zanimljiv prijedlog da u svrhu promocije novoga Muzeja izradimo kreativne digitalne sadržaje i promoviramo ih na društvenim mrežama. Nakon otvorenja Muzeja naš će tim službeno posjetiti Muzej budući da smo nekoliko mjeseci istraživali i radili na ovom projektu.

Od sljedeće školske godine u kurikulum Ekonomske i trgovačke škole Čakovec planiramo uvrstiti posjeti Muzeju nematerijalne baštine kao obavezan dio za sve učenice naše škole. Time ćemo pratiti razvoj projekta i iz prve ruke dobiti povratnu informaciju o zadovoljstvu posjetitelja.

 

Članice tima Ekonomska garda ispred ulaza u Muzej nematerijalne baštine tijekom snimanja završnog videa

 

ZAVRŠNI KREATIVNI RAD

VIDEO

 

ZAVRŠNI DOGAĐAJ PREDSTAVLJANJA ISTRAŽIVANJA
Nova nada Staroga grada!
Javno predstavljanje odlučili smo održati u našoj školi, 30. lipnja 2021. u 18.00 sati. Članovi tima „Ekonomska garda“ predstaviti će sve faze istraživanja odabranoga Projekta uz prezentaciju u PowerPointu i predstavljanjem ASOC zida samoga projekta. Svim posjetiteljima želimo ukazati na važnost ovog projekta jer će novi muzej postati zaštićeno kulturno dobro od nacionalnog interesa.
https://www.facebook.com/Ekonomska-garda-101197542126247