OPIS ISTRAŽIVANJA

Gledali smo videozapise u kojima smo saznali što je kohezijska politika, više o projektu interreg, slobodnim podatcima i načinima na koje europska unija ulaže u svoje države.

Na sastanku smo međusobno razmijenili informacije  koje smo pogledali, te smo svi zajedno odradili svoje zadatke.

OPIS PROJEKTA

NAZIV PROJEKTA TAKE IT SLOW
MREŽNA STRANICA https://www.italy-croatia.eu/web/take-it-slow
VODEĆI PARTNER Dubrovačko-neretvanska županija
OPERATIVNI PROGRAM SUFINANCIRANJA PROGRAM INTERREG ITALIJA-HRVATSKA
PRIORITETNA OS Prioritetna os 3: Okoliš i kulturna baština
SPECIFIČNI CILJ 3.1. Poboljšanje sustava zaštite i upravljanja kulturnom iprirodnom baštinom na održiv i prostorno uravnotežen razvoj
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA 3.764.695,71
PODRUČJE SUFINANCIRANJA ODABRANOG PROJEKTA Kultura i turizam
TEMA ODABRANOG PROJEKTA

 

PREDSTAVLJANJE ISTRAŽIVANJA

Projekt pod nazivom “TAKE IT SLOW” osnovan je s ciljem istraživanja materijalnih i nematerijalnih, kulturne i prirodne baštine sa autentičnim načinom života na Jadranu kao i priobalnim otocima uz njega.

Kroz projekt će se pokušati pronaći rješenja za upravljanje mikroturističkim destinacijama kako bi se lokalne zajednice potaknule na rješavanje utjecaja turističke industrije, ali i istodobno očuvala prirodna i kulturna baština te životni stil.

Najvažniji ciljevi projekta su uspostavljanje modernog multimedijalnog interpretacijskog centra, uređivanje pristupnog puta srednjovjekovnom kompleksu pustinje Blaca na otoku Braču, uspostavljanje virtualnog  muzeja i kreativnog centra, muzeja na otvorenome u okolici Šibenika. Sveučilište u Zadru će organizirati radionice iz područja pametne specijalizacije na temu „green, slow and sustainable tourism“ te pružiti primjere dobre prakse. Također, za potrebe cjelokupnog projektnog partnerstva organizirati će studijsko putovanje u baskijski kulinarski centar u San Sebastianu i Bilbau kao dio posebno osmišljenog procesa učenja u gastronomiji i turizmu.

Kako bi projekt tekao bez problema među članovima tima su podijeljene jednako važne uloge.

Projektne uloge dijele se na analitičara i programera: Lorena Petrušić, Monika Franjetić i Laura Jusufi, voditelja projekta: Denis Novosel i Vita Magdić , predstavnika priče: Gabrijela Petrović, Leona Fok, Magdalena Franjetić i Nika Vinski, dizajnera i osoba zaduženih za predstavljanje priče: Roka Puljak, Maja Milovanović i Lorena Popović, voditelja društvenih mreža: Klara Brezinščak te voditelja bloga: Marno Miletić, Leon Basara, Vito Margitić, Nikola Potkrajac i Noa Stojanović.

Kombinacijom naziva projekta te simbola naše županije osmislili smo ime našeg tima „Star Snails“ nakon kojeg se vrlo jednostavno izrodila i ideja za logotipom. Logotip su smislile i izradile Roka Puljak, Maja Milovanović i Lorena Popović. „Star“ dio imena reprezentira puževu kućicu u obliku prepoznatljive karlovačke Zvijezde, dok „Snails“ dio imena simbolizira samo ime projekta „Take it slow“.

PRIKAZ STRUKTURE ISTRAŽIVANJA

Dokument: Plan istraživanja