ASOC ZID

 

PREDSTAVLJAČKA STRATEGIJA

Projekt „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ izabrali smo za naše istraživanje zbog same blizine mjesta i tematike projekta. Živimo na području okruženu prirodom i želimo osvijestiti ljude o važnosti šume Jasikovac, potaknuti na boravak u prirodi i promovirati važnost zdravog načina života. Nositelj samog projekta je Grad Gospić, koji je uz partnere – LEA, HGSS Stanica Gospić i JUUZPV Ličko-senjske županije, objavljivao na svojim mrežnim stranicama informacije o projektu vrijednom oko 3 milijuna kuna. Održane su konferencije i razne edukacije da se javnost što bolje upozna s aktivnostima projekta. Projekt je medijski promoviran na lokalnim portalima i radiju, što je također bio jedan od ciljeva našeg istraživanja.
Na početku našeg istraživanja postavili smo jasan cilj – praćenje projekta kroz provedbe anketa i upoznavanje građana grada Gospića s projektom. To smo zaista i radili uz pomoć dodatnih mrežnih istraživanja. Grad Gospić dao je izraditi studiju pod nazivom „Komunikacijska strategija“ u kojoj postoje statistike i grafovi koji su ispitivali o informiranosti i posjećivanju šume Jasikovac. Na portalima i mrežnim stranicama Grada Gospića, Ličke ekološke akcije pronađeni su članci i objave o organiziranim događajima i novim sadržajima unutar šume. Najbitniji dio, uz predavanja, bilo je prikupljanje podataka na terenu uz pomoć kojih je izrađen video. Osjetili smo dobro ovog projekta „Građani se više druže, komuniciraju i dišu punim plućima u okruženju kao što je šuma Jasikovac“.
Obzirom da projekt „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ još nije dovršen planiramo se uključiti u sve aktivnosti koje će se provoditi na tom području i pomno pratiti daljnja događanja. Također ćemo se kao skupina uključiti i u rad LEA-e (Lička Ekološka Akcija) koja je bila od velike pomoći u promatranom projektu. Obzirom da su organizatori projekta „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ pozitivno reagirali na naše prijedloge o dodatnim mogućnostima iskorištavanja potencijala šume vjerujemo da će se i u budućnosti provoditi projekti slični ovome pa ćemo biti u mogućnosti uključiti se u njihovo ostvarenje koje će, nadamo se, izazvati pozitivne reakcije kao i ovaj projekt.

 

ZAVRŠNI KREATIVNI RAD

VIDEO

 

ZAVRŠNI DOGAĐAJ PREDSTAVLJANJA ISTRAŽIVANJA

Virtualna šetnja Jasikovcem
U našem mrežnom događaju govorit ćemo o tijeku samog projekta i našeg istraživanja. Predstavit ćemo plan revitalizacije šume Jasikovac i završne rezultate. Objavit ćemo rezultate provedenih anketa i zaključke do kojih smo došli. U sklopu mrežnog događaja uvrstit ćemo i intervju s nadležnim osobama koje su zaslužne za projekt. Na samom kraju, prikazat ćemo i iznijeti vlastite dojmove u sklopu pilot projekta.