ASOC ZID

ASOC zid se nalazi u školi koja je pod obnovom i u koju nastavnici i učenici ne ulaze i zbog situacije s koronavirusom, prva fotografija je ASOC zida prve i druge lekcije (školski), a druga rada od doma (treća i četvrta lekcija).

PREDSTAVLJAČKA STRATEGIJA

Najbolje kod poduzetništva je univerzalnost i primjenjivost. Kroz nastavu upoznali smo se sa shvaćanjem da nas planiranje uspjeha u školi, kreiranje prezentacija, izražavanje vlastitog mišljenja, predstavljanje sebe na društvenim mrežama čini poduzetnicima.

Poduzetništvo je najstarija aktivnost na svijetu, svi imamo ideje, planiramo, istražujemo, realiziramo. I naš grad, Nova Gradiška, je sredinom 18. stoljeća od vojne ispostave Vojne krajine ubrzo postao mjestom obrtništva i trgovine – poduzetništva. Nije bilo teško odabrati projekt koji nosi veliku važnost za naš kraj i povezan je s našim učenjem i  praksom poduzetništva, stoga smo pratili projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“. Istraživačka pitanja i pretraživanje mreže doveli su nas do mnogih izvora informacija i mrežnih mjesta. Istraživali smo poduzetnost, komunikaciju, transparentnost i informativnost projekta i koristiti provjerene izvore informacija o funkcioniranju i realizaciji europskih projekata.

Kohezijska politika Europske unije ima za cilj smanjenje nejednakosti u razvoju europskih regija, projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ ispunjava taj cilj zbog svog širokog spektra djelovanja, a najvažniji je poticanje samozapošljavanja mladih koji tada ostaju u svom kraju, realiziraju svoje poduzetničke ideje i pomažu razvoju i šireg zavičaja.

U članku Inkubiranje poslovnih mogućnosti (Lekcija 2) citirali smo Margaret Thatcher: „javni novac ne postoji“. U 21. stoljeću je svima jasno da postoji novac poreznih obveznika i da države taj novac trebaju trošiti dobro i mudro da bi svi građani mogli živjeti civiliziranim životom. Ulaganje u regije preko europskih projekata ima trajan utjecaj na kvalitetu života: socio-ekonomske statuse, uvjete života, zdravlje, otvaranje radnih mjesta, ekologiju.

Projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ osim pogodnosti za poduzetnike, ponudit će suradnju srednjoškolcima i studentima čije inovacije i ideje doprinose gospodarskom potencijalu Brodsko-posavske županije.

U potrazi smo za novim izazovima koji će promijeniti postojeće stanje i udaljiti nas od početne točke – zadnjih mjesta u raznim rubrikama i grafovima nerazvijenosti regija. Projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ kojeg pratimo može dati cjelovitu sliku uporabljivih podataka za daljnje istraživanje i saznanja. Nakon službenog otvaranja Tehnološkog inkubatora surađivat ćemo s poduzetnicima „stanovnicima“ inkubatora na način da ćemo ih zvati na našu nastavu kao predavače i nastojat ćemo posjećivati ih u njihovom radnom okruženju kao dio praktične nastave. Kao učenici izborne nastave Poduzetništvo nastojimo svake godine sudjelovati u barem jednom projektu uz kojeg ćemo učiti, razvijati vještine i napredovati. Poduzetničko doba uvijek ima sljedeći nastavak.

 

ZAVRŠNI KREATIVNI RAD

VIDEO

 

 

ZAVRŠNI DOGAĐAJ PREDSTAVLJANJA ISTRAŽIVANJA
Projekt bez kraja! #projektbezkraja
Završni događaj uprizorit ćemo objavljivanjem završnog rada na mrežnoj stranici Grada Nova Gradiška, koja je svakodnevno posjećena od građana uže i šire okolice grada, prilagođena je svim računalnim platformama (laptopi, tableti, mobiteli), jednostavna je za čitanje, traženje i prikupljanje informacija. Završni rad ćemo objaviti i na video zidu u parku koji se nalazi u centru grada, gdje se građani okupljaju, odmaraju i šetaju te gledaju razne školske prezentacije na video zidu.