Istraživanje: Istraži, preveniraj, reagiraj i obrani

Srednja škola Duga Resa je uključena u projekt „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska” sa talijanskom školom IIS Volterra Elia iz Ancone. Naš tim se sastoji od 9 učenika iz 3 razreda: 2. i 3. razred Opće gimnazije i 3. razred Medijskih tehničara. Naše škole su odabrale projekt „STREAM“ za pratiti, zadužen za obranu i preveniranje poplava.
Zajedno smo sa talijanskom školom odabrali ime „FloodStop“ i logo. Ime je bilo prijedlog talijanske škole, s ciljem da imenom skratimo naš cilj. Logo je bio naš prijedlog nastao od drugog prijedloga zaime „Flumia“, prikazuje tok rijeke koji buja simbolizirajući nastajanje poplavi.

TIJEK ISTRAŽIVANJA GRAĐANSKOG PRAĆENJA

Odlučili smo istraživati o novim izumima, idejama i načinima zaustavljanja poplava nastalima u projektu „STREAM“. Prateći ideju o imenu našega projekta, odlučili smo istraživanje nazvati „Istraži, preveniraj, reagiraj i obrani“. Želimo istražiti o projektu i načinima preveniranja, te nakon istraživanja organizirati edukacije za građane Karlovca i Duge Rese kako bi ih naučili kako reagirati u situacijama nastale zbog poplavi i kako se obraniti od njih. Započeli smo s glavnim sastankom s partnerima iz Italije gdje smo se upoznali međusobno i projekt. Slijedećih tjedan dana smo se dogovarali oko naziva i loga projekta. U drugom koraku smo raspravljali o ulogama, partnerima u Hrvatskoj, mogućim načinima odrađivanja projekta, te o istraživanju i imenu. Tijekom drugog koraka smo raspravljali o realizaciji istraživanja. Odlučili smo da ćemo stupiti u kontakt sa ljudima i zajednicama uključenih u projekt „STREAM“, dogovoriti s njima intervjue i edukacije za nas, nakon razgovora sa svim partnerima bi organizirali nekoliko edukacija zajedno s partnerima za građane Karlovca i Duge Rese. Cilj nam je obrazovati građane o prevenciji, načinima obrane, i opasnostima poplavi. Fokusirati ćemo se na područje Karlovca i Duge Rese jer su to naša područja, ali ako bude moguće odradili bi istraživanje u gradovima na obali Jadranskoga mora.

 

1. Planiranje istraživanja i prikupljanje podataka

Istraživanje: Istraži, preveniraj, reagiraj i obrani

Pročitaj više

 

2. Analiza podataka

Infografika

Pročitaj više

3. Terensko prikupljanje podataka

Fotografija istraživanja:

 

Pročitaj više

4. Predstavljanje provedenog istraživanja (Storytelling)

Fotografija istraživanja:

 

Pročitaj više

Adresa elektroničke pošte: ssdr.projekt@gmail.com
Mrežna stranica:
Naziv istraživanja: Istraži, preveniraj, reagiraj i obrani
Voditeljica projekta: Daniela Marčetić
Škola: Srednja škola Duga Resa

 

Facebook

 

 

Odabrani projekt za istraživanje: STREAM
Mrežna stranica: https://www.italy-croatia.eu/web/stream
Vodeći partner:
ZADRA NOVA
Operativni program sufinanciranja: PROGRAM INTERREG ITALIJA-HRVATSKA 2014-2020
Područje ulaganja odabranog projekta: SIGURNOST I OTPORNOST